Eşti aici

Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou

Sfântul Efrem cel Nou

Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou

1 700 Lei
În stoc

Icoană realizată în tehnică de tradiție bizantină, pe suport de lemn de tei, cu margine în relief. S-au folosit emulsii de ou și pigmenți naturali.

Fundalul este poleit integral cu foiță de aur de 22k.

Suprafața picturii este protejată cu lac lucios, care asigură rezistență la ultraviolete, umiditate și diferențe de temperatură. 

Toate materialele utilizate sunt de cea mai bună calitate, fapt care oferă icoanei o durabilitate în timp de minimum 300 ani.

Sfântul Efrem cel Nou, Sfântul Efrem din Nea Makri sau Sf. Efrem din Muntele Amomon, despre care se crede că a trăit între anii 1384 și 1426, este cinstit ca sfânt mucenic și făcător de minuni de mulți creștini ortodocși. Este considerat un sfânt „nou-arătat”  prin descoperire dumnezeiască. Sfântul Efrem a devenit în ultimii ani unul din cei mai cinstiți sfinți din Grecia, și o mulțime de pelerinaje se fac la moaștele și locul pătimirii lui, Mănăstirea Buna Vestire din Muntele Amomon. 

Mucenicia sa este prăznuită la data de 5 mai, iar descoperirea moaștelor sale la 3 ianuarie. 

Moaștele sfântului au fost descoperite, prin voia lui Dumnezeu, în 1950, 524 ani după moartea sa martirică. Patriarhia Constantinopolului l-a canonizat în martie 2011.