Eşti aici

Sfântul Irineu al Sirmiumului

Sfântul irineu Episcopul Sirmiumului

Sfântul Irineu al Sirmiumului

3 500 Lei
Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Icoană realizată în tehnică de tradiție bizantină, pe suport de lemn de tei, cu margine în relief. S-au folosit emulsii de ou și pigmenți naturali. Aureolele și marginea sunt poleite cu foiță de aur de 22k.
Suprafața picturii este protejată cu lac lucios, care asigură rezistență la radiațiile ultraviolete, umiditate și diferențe de temperatură. 
Toate materialele utilizate sunt de cea mai bună calitate, fapt care oferă icoanei o durabilitate în timp de minimum 300 ani.

Sfântul Mucenic Irineu a fost episcop în Cetatea Sirmium (astăzi Sremska Mitrovița, Serbia), din provincia romană Pannonia Inferioară, răspândind creștinismul în acele ținuturi și călăuzindu-i pe oameni pe calea mântuirii.
Pe vremea marii persecuții împotriva creștinilor declanșată la ordinul împăratului Dioclețian, mărturisindu-și în continuare credința în Hristos și refuzând închinarea la idoli, Irineu a fost chinuit și martirizat prin decapitare, la 6 aprilie 304.
Prăznuirea sa în Biserica Ortodoxă se face pe 6 aprilie, ziua în care și-a dat viața pentru credința creștină, și la 23 august, data la care este menționat de Menologiul imperial (secolul X).