Eşti aici

Sfântul Apostol Parmena

Sfântul Apostol Parmena

Sfântul Apostol Parmena

890 Lei
În stoc

Icoană realizată în tehnică de tradiție bizantină, pe suport de lemn de tei, cu margine în relief. S-au folosit emulsii de ou și pigmenți naturali. Aureolele și marginea sunt poleite cu foiță de aur de 22k.

Suprafața picturii este protejată cu lac lucios, care asigură rezistență la radiațiile ultraviolete, umiditate și diferențe de temperatură. 

Toate materialele utilizate sunt de cea mai bună calitate, fapt care oferă icoanei o durabilitate în timp de minimum 300 ani.

Sfântul, slăvitul și întru tot lăudatul Apostol Parmena a fost unul din primii Șapte Diaconi aleși de Cei Doisprezece Apostoli să slujească în Biserica din Ierusalim, după cum se spune în Faptele Apostolilor 6,5.

Sfântul Apostol Parmena a fost, de asemenea, unul din Cei Șaptezeci de Apostoli trimiși de Iisus Hristos să propovăduiască, așa cum aflăm din Evanghelia după Luca (capitolul 10). 
Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Apostolul Parmena la 2 martie, la 4 ianuarie împreună cu Cei Șaptezeci și la 28 iulie cu cei Șapte Diaconi.